Twinkle | Digital Commerce

Amerikaanse geurtjesdiscounter in Nederlandse handen

2018-08-29
1000666
  • [nieuws]
  • 0:54

B&S Group, een Nederlandse groothandel, heeft Fragrancenet.com overgenomen. Deze Amerikaanse online parfumwinkel komt voor 75 procent in handen van het Nederlandse bedrijf.

Fragrancenet.com kent een sterke klantenbasis in Amerika en is goed voor een jaarlijkse omzet van omgerekend zo'n 171 miljoen euro.

Klimmen

Met de overname kan Fragrancenet.com buiten zijn thuismarkt verder groeien. Voor de B&S Group betekent dit een kans om verder te klimmen in de Amerikaanse markt, door gebruik te maken van het distributienetwerk van de parfumshop. Op dit moment haalt B&S nog zo’n 50 miljoen euro omzet uit de Amerikaanse markt.

Over het overnamebedrag worden geen uitspraken gedaan. Wel is het de bedoeling dat de acquisitie in het vierde kwartaal wordt afgerond en meteen bijdraagt aan het resultaat. ‘Fragrancenet.com heeft een sterke reputatie als online discount retailer. Door het toevoegen van hun kennis en ervaring in online b2c-retail aan ons distributiemodel, breiden we onze rol in de keten verder uit’, aldus ceo Bert Meulman van B&S Group. Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 766,9 miljoen euro.