Twinkle | Digital Commerce

Made.com verkoopt Nederlands design

2018-02-20
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Made.com heeft een samenwerking gesloten met een Nederlandse ontwerper. De betaalbare designs van David Derksen worden nu al verkocht aan Britten, in ons land zijn de meubels vanaf maart zowel online als fysiek te koop.

Made.com opende in de zomer van 2014 in Nederland zijn deuren. In januari van dit jaar volgde een eerste fysieke showroom, in een oud fabrieksgebouw van Bouncespace aan de Amsterdamse Overtoom.

Belangrijke markt
Dat de Nederlandse markt belangrijk is voor Made.com, liet het bedrijf eerder al merken met de expansie van zijn social showroom Unboxed. Nederland was de eerste internationale markt waar dit eigen social netwerk van start ging.

Betaalbaar design
David Derksen, die doorgaans ontwerpen heeft in het hogere prijssegment, verkoopt een betaalbare salontafel (299 euro) en bijzettafel (199 euro) op Made.com. ‘De samenwerking was voor mij een goede manier om te ontdekken of ik een ontwerp kan neerzetten waar een interessant idee achter zit, maar dat ook betaalbaar is voor een breder publiek. Ik denk dat dit met deze collectie gelukt is’, zegt hij.