Twinkle | Digital Commerce

Samsung-koelkast shopt bij Colruyt

2018-06-07
1138640
  • [nieuws]
  • 1:17

Met een nieuw type koelkast van Samsung kunnen consumenten voortaan direct bestellen bij Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt.

De 'Family Hub', die is uitgerust met camera's en beeldschermen, attendeert zijn eigenaren op producten die op dreigen te raken of niet langer houdbaar zijn. Consumenten kunnen op afstand in de koelkast kijken en orders plaatsen via de Collect&Go-app of het beeldscherm aan de buitenkant, waar een digitale snelkeuzeknop naar de webwinkel van de supermarkt leidt.

Prijskaartje

Naast het bestellen van boodschappen kunnen gezinsleden ook recepten opzoeken, tv kijken of muziek luisteren via de slimme koelkast. Wie de 'Family Hub' in huis wil halen, telt daar nog wel een behoorlijk bedrag voor neer: het apparaat kost moomenteel tussen de 2.500 en 3.000 euro.

“Bij Collect&Go willen we het de klant zo makkelijk mogelijk maken in zijn dagelijks leven. Online boodschappen doen is daar een aspect van', zegt Marika Luyckx, marketing manager van Collect&Go, tegen Gondola. 'Maar ook in samenwerkingen met partners zoeken we naar manieren om in te spelen op de behoeften van de klant.'

Toch naar de winkel

Hoewel Family Hub-bezitters vanaf elke gewenste locatie boodschappen kunnen bestellen, moeten ze alsnog naar de winkel voor het oppikken van de bestelling; Colruyt levert namelijk nog niet aan huis af. Ook online betalen is nog niet mogelijk. De supermarktketen beraadt zich wel alvast op thuisbezorging: 'Het staat op onze radar', beloofde ceo Frans Colruyt in maart.