Twinkle | Digital Commerce

Einde kaartlezer Rabobank in zicht

2018-05-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Eind dit jaar begint Rabobank met het uitfaseren van de kaartlezer. Een jaar later moet de 'Rabo Scanner' definitief verdwenen zijn.

Dat bevestigt de bank na berichtgeving van de Telegraaf.

De 'Rabo Scanner' leest speciale codes op de bankpas van de klant af bij het afronden van een betaling. Daarmee kunnen zij die betalingen verifiëren. Daarnaast kan de mobiele applicatie van Rabobank alleen worden geïnstalleerd middels het kastje.

Ontwikkelingen

Maar door recente technologische ontwikkelingen is het kastje niet meer nodig. Volgens de Rabobank is online bankieren zonder kastje inmiddels net zo veilig. 'Mensen raken steeds meer gewend aan dit gemak. Een extra kastje voor de app is voor een steeds groter deel van onze klanten niet meer de beste oplossing', aldus groepsdirectielid Bart Leurs aan de krant.

QR-code

Sinds maart is het voor klanten van de Rabobank ook mogelijk om hun iDeal betalingen door middel van de Rabobank-app te voldoen. Door een QR-code te scannen op de computer, was de Rabo Scanner al overbodig. Ook kunnen klanten een iDeal QR-code op een factuur, kassabon of website scannen.