Twinkle | Digital Commerce

Bril nodig? test je ogen online bij Ace & Tate

2018-05-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Het testen van je ogen hoeft binnenkort niet meer bij de opticien. Online first brillenmerk Ace & Tate heeft, in samenwerking met de Nederlandse start-up easee, een online oogtest ontwikkeld.

Wie de oogtest wil doen, moet daarvoor een account bij Ace & Tate hebben en een vorig brilrecept invoeren. Daarnaast is een laptop, smartphone en een afstand van drie meter van het computerscherm nodig. De smartphone dient als afstandsbediening. Bij de test, die ongeveer een kwartier in beslag neemt, ziet men verschillende afbeeldingen, vergelijkbaar met een oogtest bij de opticien. Na afloop is het resultaat meteen zichtbaar. Binnen 24 uur worden die resultaten vervolgens gecontroleerd en gevalideerd door een optometrist. Later moet de dienst ook beschikbaar worden voor consumenten zonder bestaand recept.

'We streven ernaar onze on- en offline kanalen naadloos op elkaar af te stemmen', vertelt Head of Digital Jons Janssen. 'Wij willen onze klanten de vrijheid bieden in waar, wanneer of hoe zij een bril bij ons kopen.'

Easee

De technologie achter de oogtest is ontwikkeld door start up easee. Dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van een CE-gecertificeerde online oogtest. De test werkt door middel van algoritmen en is getest door medische experts.