Twinkle | Digital Commerce

Toys 'R' Us vraagt faillissement aan voor Amerikaanse winkels

2018-03-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Speelgoedketen Toys 'R' Us sluit zijn 735 Amerikaanse winkels. Het bedrijf heeft faillissement aangevraagd voor zijn Amerikaanse tak. Zo'n 33.000 werknemers komen daarmee op straat te staan.

De noodlijdende keten is er niet in geslaagd een koper te vinden of een regeling te treffen voor de miljardenschuld, meldt Reuters.

'Trieste dag'

De keten schreef al jaren verliescijfers, mede door de groeiende online concurrentie van onder meer Amazon. De schuld van Toys 'R' Us, dat in totaal zo'n 1.600 vestigingen wereldwijd heeft, liep de afgelopen jaren op tot vijf miljard euro. 'Dit is een trieste dag voor de miljoenen kinderen en families die we de afgelopen zeventig jaar hebben geholpen', aldus ceo Dave Brandon.

Overeind blijven

In september vorig jaar werd al gesproken over een faillissement van de speelgoedketen. Toys 'R' Us gaf destijds aan dat het zich moeilijk staande kon houden door de online verkopen via Amazon en Walmart. 

De winkels in Azië en Europa blijven voorlopig nog wel open. Toys 'R' Us is aan het kijken om de Europese tak te reorganiseren.