Twinkle | Digital Commerce

Payconiq België en Bancontact gaan fuseren

2018-03-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Betaalproviders Payconiq België en Bancontact Company smelten samen tot Bancontact Payconiq Company. De fusie moet zorgen voor een snellere Europese groei van het nieuwe Belgische bedrijf.

De bedrijven willen een algehele betaalapp gaan lanceren, die tegen de zomer van start moet gaan. In totaal verwerkten beide bedrijven in 2017 zo'n vijftien miljoen transacties.

BNP Paribas en Fortis en AXA Bank treden toe als aandeelhouder. Daarmee komt het aantal aandeelhouders op vijf. ING, KBC en Belfius waren al aan het nieuwe Belgische bedrijf verbonden. Met Payconiq betalen consumenten zowel online als offline mobiel door de bankrekening te koppelen aan de Payconiq applicatie.

Uitrol

Payconiq, de betaalapp van de ING, werd in 2015 geintroduceerd. Destijds werd de applicatie uitvoerig getest in België. Vorig jaar werd Payconiq door de Belgische winkelketen AVA geïntegreerd. Het was de eerste retailer van formaat die zich aan de applicatie verbond.

In Nederland is op dit moment een test aan de gang van ING en Rabobank, waarbij 20.000 klanten de Payconic-app kunnen testen in Nederland. ABN Amro gaf recent aan niet meer mee te werken aan de applicatie. De bank ziet meer in zijn eigen betaalapplicatie Tikkie.

Nog niet zo lang geleden nam Payconiq het Luxemburgse Digicash Payments over. Daardoor is Payconiq actief in de hele Benelux.