Twinkle | Digital Commerce

7-Eleven Japan haalt betaalapp uit de lucht na grootschalige fraude

2019-07-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

De pas gelanceerde betaalapplicatie van de Japanse tak van winkelketen 7-Eleven is snel uit de lucht gehaald nadat criminelen een half miljoen dollar bij klanten wisten buit te maken.

Met de app, die begin deze maand werd gelanceerd, konden Japanse klanten producten scannen en betalen via creditcard of bankrekening. Criminelen vonden echter al snel een lek in de beveiliging van de applicatie, aldus The Verge. Zo konden zij bij bestaande accounts een nieuwe wachtwoord opvragen en naar een gewenst e-mailadres laten sturen als zij gegevens als geboortedatum, e-mailadres en het telefoonnummer van een slachtoffer wisten.

Op deze manier wisten de oplichters binnen enkele dagen voor een half miljoen dollar, ongeveer 450.000 euro, van zo’n negenhonderd klanten buit te maken.

Arrestatie

En dus besloot de keten de app, genaamd 7Pay, alweer uit de lucht te halen. 7-Eleven belooft klanten te compenseren. Twee mannen van Chinese afkomst zijn inmiddels aangehouden. Het is niet duidelijk of zij verantwoordelijk zijn voor alle fraudegevallen.