Twinkle | Digital Commerce

Shopping Awards: wie dingen er mee naar de publieksprijzen?

2018-02-14
1467825
  • [events]
  • 0:57

De deelnemers aan de Publieksprijzen XL en de Publieksprijzen XS zijn bekend. Consumenten kunnen de kandidaten voor de grote spelers nu beoordelen. Klanten van de kleinere online retailers krijgen een uitnodiging om hun oordeel te vellen.

Tijdens het Shopping Awards Gala, op 29 maart in Huis ter Duin te Noordwijk, worden 10 winnaars van de Publieksprijzen XL het podium op geroepen. Drie weken eerder, op 8 maart in de Westerunie te Amsterdam, zullen 12 bedrijven een Publieksprijs XS in ontvangst nemen. De bedrijfsomzetgrens tussen XL en XS is gesteld op 4 miljoen euro.

Procedure

De procedures om winnaars te bepalen verschilt: de winnaars van de Publieksprijzen XL worden bepaald door waarderingen van consumenten (open) te combineren met die van een panel (gesloten). Daarbij kijkt onderzoekspartner Samr zowel naar het totaaloordeel, als naar de waardering voor de verschillende stappen in de customer journey.

Kandidaten voor de Publieksprijzen XS kunnen hun klanten oproepen een review achter te laten, aan de hand waarvan de winnaars worden aangewezen.

De winnaars van vorig jaar vind je hier.Twinkle-uitgever BBP Media is medeorganisator van de Shopping Awards.