Twinkle | Digital Commerce

Carrefour verlaagt verzendkosten online boodschappen

2018-02-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Carrefour België vermindert de verzendkosten voor online bestellingen van 14,15 euro naar 9,15 euro. De winkelketen wil dat klanten meer online gaan shoppen.

Daarnaast bezorgt de supermarktketen bestellingen boven de 150 euro vanaf nu gratis. Eerder gold dit alleen voor de Simply You Box. Non-food bestellingen boven de 50 euro worden ook gratis geleverd.

'Goedkoopste thuisleverancier van België'

Concurrent Delhaize rekent 9,95 euro verzendkosten, of 5,45 euro als het product van de week wordt besteld. Online super Wink vraagt ook 9,95 euro. Dit maakt Carrefour de 'goedkoopste thuisleverancier van België'. 'Met deze verschillende ditributiekanalen biedt Carrefour elke klant de mogelijkheid om zijn boodschappen (food of non-food) te doen wanneer en hoe hij dat wil, geleverd op het moment dat hem het beste past, voor de laagste prijs in België of gratis', aldus de retailer.

Focus op online

De prijsverlaging moet Carrefour verder helpen op de online markt. De keten gaf eerder dit jaar aan zich volledig op online te gaan focussen. Een investering van 2,8 miljard euro in de nieuwe omnichannel-strategie is daar onderdeel van. Daarvoor moet wel eerst twee miljard euro worden bezuinigd. Om kosten te besparen, verdwijnen de komende jaren 2.400 banen.