Twinkle | Digital Commerce

Vleks scan: eigen webshop niet nodig

2018-02-14
1000562
  • [interview]
  • 1:32

Zonder webwinkel toch je producten online verkopen. Dat kan met behulp van de Vleks Scan. Te koop sinds december 2017.

Vleks.com is een e-commerce systeem voor ondernemers die geen eigen webwinkel hebben maar wel (ook) via internet hun artikelen willen verkopen. Mogelijkheden van het systeem zijn onder meer factureren, inkopen, voorraadbeheer en marketplace management. ‘Met deze laatstgenoemde functionaliteit kan Vleks continu de meest optimale voorraad en prijs reguleren op diverse marktplaatsen’, meldt oprichter Ernst Admiraal. Doel is tijdwinst en een hogere ROI voor de winkelier. ‘De Vleks Scan is een mobiele app met de belangrijkste tools van Vleks.com. Een retailer scant in zijn winkel de EAN code van het te verkopen artikel. De software van Vleks checkt en toont onmiddellijk de actuele online productprijs en geeft een verkoopadviesprijs, waarbij rekening gehouden wordt met kosten, fees en marges. Vervolgens geeft de winkelier zijn voorraad aan, kiest hij voor bol.com, Amazon en/of een andere marktplaats en hup, klaar: zijn product staat online’, legt Admiraal uit.

Het innovatieve van de Vleks Scan zit volgens de oprichter in de eenvoud van de applicatie en de achterliggende software. ‘Doordat we continu de marktprijzen in de gaten houden, zorgt onze programmatuur ervoor dat het aanbod van de gebruiker automatische mee verandert via repricing. Hij hoeft alleen een minimale en maximale prijs in te voeren en Vleks past het aan. En dat kan zonder hoge investeringen.’ Momenteel is men bij het internetbureau bezig ook prijzen van vergelijkers als Kieskeurig of Tweakers te analyseren.

Het verdienmodel van de Vleks Scan bestaat uit een eventuele aankoop van een scanner en een abonnementsstructuur – vanaf 99 euro per maand.