Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert eigen groenafdeling

2018-02-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:21

Amazon trapt het voorjaar in de Verenigde Staten af met een eigen productcategorie voor bloemen en planten. In de 'Amazon Plants Store' zijn onder meer struiken, bloemen en vetplanten van diverse merken verkrijgbaar, omlijst door productadvies.

Het merendeel van het groen is beschikbaar voor levering via het Prime-abonnement, zodat consumenten hun bestelling binnen twee werkdagen kosteloos thuis ontvangen. Het assortiment bestaat uit meer dan 2.000 producten, van kleine potplantjes tot aan grote bomen.

Nog veel te oogsten

De vertaalslag naar e-commerce blijft in de groensector relatief achter in diverse landen; er zit daarom nog veel potentie in, constateerde ook Britse super Ocado, dat tuincentrum Dobbies vorig jaar mei aan een webwinkel hielp

Ook in Nederland zien diverse partijen brood in de online verkoop van bloemen en planten: Intratuin waagde zich afgelopen jaar voor de tweede maal aan internetverkopen, PostNL richtte een online platform op dat kwekers en webshops met elkaar verbindt en ook Bruna toonde groene vingers. Onlangs legde Bakker.com, naar eigen zeggen de grootste online tuinpostorderaar van Europa, echter het loodje. Tijdens het laatste kwartaal van 2017 vertoonde de sector 'Home & Garden' volgens een preview op de Thuiswinkel Markt Monitor een groei van 20 procent.

Illegale pesticiden

Wie in de Verenigde Staten zijn groen bestelt via de nieuwe Amazon Plants Shop, krijgt daarbij sinds kort een beperkter aanbod aan pesticiden en insecticiden voorgeschoteld; een aanzienlijk deel van dat aanbod blijkt naar Amerikaanse standaarden illegaal, constateerden overheidsdiensten. Hoewel de onwettige producten aangeboden werden door zijn verkooppartners, levert dat Amazon een boete van 1,2 miljoen dollar op.