Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn opent kassaloze super in Amsterdam

2018-05-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

Albert Heijn opent zijn eerste kassaloze AH to go-filiaal deze zomer in Amsterdam. In de snelle super rekenen consumenten af door met een pasje of smartphone langs een prijslabel te swipen.

De nieuwe Tap to Go technologie is daarmee als eerste toegankelijk voor consumenten in onze hoofdstad. 'Bij deze vestiging ben je in tien seconden met drie producten de winkel uit', meldt directeur Jan-Willem Dockheer van AH to go tegen Het Parool. Welke vestiging in Amsterdam de primeur krijgt, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat alle circa tachtig filialen in de toekomst kassaloos worden.

Technologie

Consumenten die straks in het nieuwe filiaal hun boodschappen uit de rekken halen, scannen met een kaart of smartphone de aanwezige electronische schapkaarten. Door in te loggen met een app, worden de boodschappen vervolgens betaald. Binnen tien minuten wordt het bedrag van de rekening afgeschreven.

Pilotfase

Momenteel test Albert Heijn de technologie in de AH to go vestiging in het hoofdkantoor in Zaandam. Een pilot die eerder dan verwacht werd gestart. De omzet in die winkel ligt 'ietsje' hoger dan in reguliere AH to go winkels. De supermarkt kondigde vorig jaar de pilot met kassaloze winkels aan. Een woordvoerder van de Albert Heijn meldde destijds dat de reguliere Albert Heijn-winkels 'de komende jaren' nog niet aan de beurt zijn. 

Amazon Go

Recent opende Amazon zijn eerste kassaloze winkel in Seattle. Via de Amazon Go app kunnen consumenten producten afrekenen. In de winkel hangen speciale camera's die bewegingen detecteren en zo bijhouden welke artikelen worden gepakt.