Twinkle | Digital Commerce

Grootaandeelhouder Kinnevik stapt uit Rocket Internet

2017-06-08
24001350
  • [nieuws]
  • 0:60

Rocket Internet ziet zijn grootste externe investeerder vertrekken. Het Zweedse Kinnevik halveerde zijn belang van 13,2 procent in de Duitse incubator al in februari, maar besluit nu de aandelenstekker er helemaal uit te trekken.

Na de Samwer-broers (oprichters, 38 procent) was Kinnevik tot februari de grootste aandeelhouder in Rocket Internet. Samen staken zij veel geld in (voormalige) start-ups als Zalando en HelloFresh. Nu doet Kinnevik ook zijn overige belang van 6,6 procent van de hand aan institutionele beleggers voor 20 euro per aandeel.

Blijf uit de buurt
Rocket krijgt daarmee een flinke klap te verwerken, aangezien het bedrijf al niet zo goed te boek staat bij investeerders. Analisten van Alpha waarschuwden geldschieters vorig najaar zelfs om ‘bij Rocket uit de buurt te blijven’.

Flink in het rood
De cijfers liegen er niet om. Rocket’s paradepaardjes HelloFresh, Westwing en Home24 schreven vorig jaar wederom rode cijfers, maar groeiden in omzet. De Global Fashion Group (GFG), de fashiontak binnen de incubator met daarin vijf modebedrijven, bleek de grootste schuldige van het verlies; 127 miljoen euro op een totaalverlies van 742 miljoen euro.