Twinkle | Digital Commerce

Hema wil ook online zijn slag slaan in Dubai

2018-01-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Retailer Hema breidt zijn keten uit naar Dubai. Dit jaar moeten er drie vestigingen in de metropool staan. In de toekomst komen daar nog eens meerdere vestigingen verspreid over het Midden-Oosten bij.

Met de expansie wil de keten de lokale bevolking van de luxe stad bereiken, een doelgroep die behoefte heeft aan betaalbare producten. Hema gaat ook online in die regio: 'We hebben zeker plannen in die richting', vertelt een woordvoerder tegen Twinkle. De keten laat in het midden in welke taal die webshop zal zijn, wel zal hij 'aangepast zijn aan wat gebruikelijk is in die markt'. 

Veel interesse voor Hema

Hema speelde al langer met het idee om naar Dubai uit te breiden: 'Al langer bestaat er veel interesse voor Hema uit landen buiten Europa. We hebben nu voor Dubai gekozen vanwege het grote potentieel voor Hema en de interessante geografische ligging tussen Europa en Azie', aldus Director International Richard Flint in het persbericht. 

Oostenrijk

In december kondigde Hema aan winkels in Oostenrijk te openen. In 2014 begon de retailer met webshops in Duitsland, Engeland en Spanje. In die shops wordt een deel van het assortiment uit Nederland aangeboden.