Twinkle | Digital Commerce

Hema opent webshops in Duitsland, Engeland en Spanje

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:41

Hema is plan om webshops te openen voor consumenten in Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje. Onze oosterburen zijn de eersten die straks in de eigen taal online bij de retailer kunnen kopen. In de eerste helft van dit jaar opent daar een dedicated shop.

Topman Ronald van Zetten sprak onlangs in het televisieprogramma Nieuwsuur de verwachting uit dat begin 2015 Hema-winkels worden geopend in Spanje en Groot-Brittannië. ‘We willen daar ook dedicated webshops gaan openen voor de klanten in die landen’, vertelt een woordvoerster van Hema aan Twinkle. ‘Het is nog niet bekend wanneer deze live zullen gaan, we zijn namelijk momenteel nog bezig met de laatste onderhandelingen rond de winkels en webshops.’

Deel van assortiment
In de webshops in Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië wordt een selectie van het Nederlandse assortiment te koop aangeboden. ‘Ook in de fysieke winkels is dit het geval. Het assortiment daarin hangt onder andere van de grootte van de winkel af’, zegt de woordvoerster. ‘Daarnaast besluiten we altijd per land wat we daar wel en niet verkopen. Zo hebben we in onze bestaande winkels en webshop voor de Franse markt geen damesmode opgenomen.’

Duitsland
Hema, dat orders op Hema.nl verzendt naar webshoppers in de hele Europese Unie, houdt al specifieke webwinkels voor consumenten in Frankrijk en België/Luxemburg in de lucht. De precieze openingsdatum van de online shop in Duitsland is nog niet bekend. ‘We willen eerst onze tien winkels in Duitsland op orde hebben voordat we de webshop live zetten. Maar het zal waarschijnlijk in de eerste helft van dit jaar gebeuren', meldt de woordvoerster.

Zorgverzekering
Hema, met een omzet van 120 miljoen euro de nummer 8 in de Twinkle100, bood eind vorig jaar in Nederland voor het eerst een eigen zorgverzekering aan aan zijn klanten. De retailketen startte daartoe een samenwerking met Menzis. ‘Met de zorgpas krijgen klanten een jaar lang 10 procent korting in zowel onze fysieke winkel als in de webshop’, luidde Hema’s campagne.