Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf bezorgt voortaan kosteloos thuis

2017-08-08
18631048
  • [nieuws]
  • 1:10

De Bijenkorf levert alle orders uit de webshop voortaan gratis bij klanten thuis. Leden van het ShippingPlus-abonnement kunnen kosteloos gebruik maken van de nieuwe PostNL-optie om bestellingen op afspraak te laten bezorgen.

Zowel de standaard- als de avondbezorging van De Bijenkorf is voortaan gratis voor klanten met een Bijenkorf-account. Ook geldt er geen minimum orderwaarde, laat het bedrijf weten in een persbericht. Producten die vóór 22:00 uur zijn besteld, worden de volgende dag geleverd.

Zonder account wel verzendkosten

Klanten zonder account betalen nog wel € 3,95 voor (avond)thuisbezorging en het afhalen van een pakket bij een PostNL Pakketpunt. Het ophalen van een order in de winkel is te allen tijde kosteloos. 

Op afspraak bezorgd

De Bijenkorf is de eerste online retailer die ‘Op afspraak bezorgd’ van PostNL uitvoert voor klanten die maar op bepaalde momenten thuis zijn. Artikelen worden in een zelfgekozen tijdvak van twee uur thuis geleverd. Voor reguliere klanten kost deze optie € 7,95, leden van ShippingPlus kunnen de mogelijkheid voor een jaar afkopen voor € 9,95.

Webshopaandeel groeit hard

De Bijenkorf kondigde in mei al aan de verzendkosten voor weborders te willen schrappen. Het aandeel van de webshop, die 'tussen de 15 en 20 procent uitmaakt van de omzet en zijn winstgevendheid', groeide afgelopen jaar harder dan dat van elk ander verkoopkanaal van de warenhuisketen.