Twinkle | Digital Commerce

Walmart opent aanval Amazon met snel gratis bezorgen

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Walmart maakt zijn twee-dagen-bezorgservice gratis, evenals het lidmaatschap daarvan. Daarmee haalt de grootste retailer ter wereld uit naar online concurrent Amazon, die dezelfde service tegen betaling aanbiedt met zijn Prime-abonnement.

Walmart-klanten betalen alleen bezorgkosten wanneer de waarde van hun order onder de 35 dollar ligt. Dat drempeltarief hanteerde Jet.com ook, voorafgaand aan de overname door Walmart. De nieuwe bezorgvoorwaarden zijn 'the first of many moves we will be making to enhance the customer experience and accelerate growth,' aldus Walmarts e-commerce CEO Marc Lore, voormalig voorman van Jet.com.

Cultuuromslag
Sinds de overname van Jet.com verandert er veel bij Walmart. In de cultuuromslag die de e-commerce neuzen een andere kant op lijkt te zetten, vielen afgelopen week nog tweehonderd ontslagen. Het bedrijf verklaarde zelf dat de aderlating plaatsvindt in de ambitie zijn e-commerce strategie aan te scherpen en de online activiteiten flink uit te breiden.

Concurrentiestrijd
Walmart heeft een flinke kluif aan de concurrentie met Prime. In oktober bleek uit onderzoek dat ongeveer een vijfde van de Amerikanen Prime-lid is. Amazon breidt Prime bovendien voortdurend uit met extra's, zoals recentelijk een creditcard en een all-you-can-read-dienst.