Twinkle | Digital Commerce

Compleet nieuw magazijn en kantoor voor fonQ

2017-11-14
45682569
  • [nieuws]
  • 1:03

Naast het distributiecentrum van Hema krijgt fonQ een nieuw magazijn met een vloeroppervlak van ruim 22.000 vierkante meter. ‘Ongeveer dubbel zoveel als nu’, zegt ceo Joost Wels tegen Twinkle.

‘Het is het laatste beschikbare stukje grond hier op Lage Weide’, vertelt de medeoprichter over de locatie op het Utrechtse industrieterrein. FonQ huist daar nu nog aan de Kobaltweg. Het onderkomen (magazijn, kantoor en showroom) is echter al jaren te klein, waardoor het e-commerce bedrijf inmiddels vier verschillende magazijnruimtes in gebruik heeft, verspreid over Lage Weide.

Voorraad weer bij elkaar

Om klantbeloftes waar te kunnen blijven maken, moest fonQ zijn cut-off tijd terugdraaien van middernacht naar 23.00 uur, een doorn in Wels’ oog. Vanaf eind volgend jaar staan alle producten van de online retailer weer onder hetzelfde (gehuurde) dak. Het gebouw met kantoor wordt helemaal volgens de wensen van fonQ opgetrokken en ingedeeld. Er komt geen showroom in; fonQ maakt zich op voor een entree in de winkelstraat.

Volgende groeifase

FonQ, sinds ongeveer een jaar in handen van oude bekende Ad Scheepbouwer, maakt zich op voor de volgende groeifase. In het nieuwe nummer van Twinkle, dat vandaag verschijnt, vertelt Wels ook over andere concrete plannen van fonQ, zoals de bewerking van de Belgische markt.