Twinkle | Digital Commerce

Just Eat gaat robots inzetten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Just Eat gaat robots inzetten voor het bezorgen van maaltijden. De bezorgservice is hiervoor een samenwerking aangegaan met Starship Technologies, een fabrikant van robots uit Estland. 

'Say hello to your personal courier. I'm here to deliver anything you need', zo is er te lezen op de website van de robotmaker. Het idee: de robots rijden stapvoets en het laadruim is alleen te openen door middel van een speciale code die wordt verstuurd op het moment dat je het eten hebt besteld. Wanneer de robot in de buurt van bestemming is, ontvangt de besteller een berichtje. 

Londen
In eerste instantie heeft de bezorgservice zes robots besteld bij Starship Technologies. Just Eat begint met tests in het centrum van Londen, maar bij bewezen succes wordt de service ook op andere locaties ingezet. Overigens zullen de robots de fysieke bezorgers niet vervangen, maar aanvullen. Uiteindelijke doel is om de bezorgkosten van de dienst te drukken. 

Just Eat
Bezorgservice Just Eat beschikt over 14 miljoen actieve gebruikers. In totaal zijn er zo'n 64.000 restaurants bij aangesloten.