Twinkle | Digital Commerce

Indiegogo begint online marktplaats

2017-10-18
1000564
  • 1:02

Indiegogo start met een eigen webshop en online marktplaats. De crowdfunder, wereldwijd actief, testte online verkoop het afgelopen jaar in een pilot en gaat nu live.

Indiegogo startte in 2008 als initiatief om geld op te halen voor innovatieve projecten; het assortiment van de nieuwe marktplaats zal dat karakter ook krijgen, vertelt ceo Dave Mandelbrot aan Recode: 'Je zult er niet veel reguliere artikelen vinden zoals Amazon biedt.' Indiegogo rekent tien tot vijftien procent commissie per aankoop.

Eigen crowdfundingsprojecten

Uit de pilot bleek dat zo'n zeventig procent van de verkochte artikelen het resultaat van een crowdfundingsactie op Indiegogo betrof. De producten die te koop zijn in de nieuwe sectie 'Marketplace' variëren van innovatieve elektrische fietsen tot bagage die de eigenaar volgt op het vliegveld.

Aandelen voor donateurs

Met zijn nieuwe Marketplace onderscheidt Indiegogo zich van zijn grootste concurrent Kickstarter. Via dat platform kunnen ondernemers hun waar nog niet slijten. Ook neemt het niet deel aan de kans die vernieuwde Amerikaanse regelgeving biedt aan crowdfunders om eigen aandelen aan geldschieters te verstrekken in ruil voor financiële steun aan innovatieve projecten; Indiegogo doet dat sinds afgelopen jaar.