Twinkle | Digital Commerce

Nieuw Nederlands dc versnelt logistiek HelloFresh

2017-11-09
1000561
  • 1:04

HelloFresh start in Bleiswijk met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Samen met logistiek partner Leen Menken Foodservices Logistics. De locatie opent in de zomer van 2018.

Het distributiecentrum telt 20.000 vierkante meter oppervlak, wat HelloFresh tweeënenhalf keer zoveel ruimte biedt als in de huidige situatie. Extra grote laaddocks versnellen het logistieke proces en bieden daardoor de optie tot kortere levertijden; ook is het hele centrum gekoeld naar 2 tot 4 graden.

Snel gegroeid

'Als logistiek dienstverlener van HelloFresh hebben we de groei heel bewust en van dichtbij meegemaakt. In korte tijd zijn ze razendsnel gegroeid', verklaart logistiek partner Leen Menken in een persbericht. 'Letterlijk is er voor ons nog meer ruimte om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat HelloFresh probleemloos kan blijven groeien en zijn klanten optimaal kan bedienen.'

Naar de beurs

De growth hacking strategie van HelloFresh leverde de e-tailer de titel 'snelst groeiende bedrijf in Europa' op, gebaseerd op omzetcijfers tussen 2012 en 2015. Hoewel de maaltijdboxbezorger nog steeds verlies maakt, loopt het aandeel daarvan in de totaalomzet terug. Op korte termijn staat een langverwachte beursgang gepland.