Twinkle | Digital Commerce

Warenhuis Kohl's ontvangt retouren voor Amazon

2017-09-22
1684946
  • 0:53

Het Amerikaanse warenhuis Kohl's stelt 82 van zijn fysieke winkels beschikbaar als retourlocatie voor Amazon-orders. Op die manier hoopt het bedrijf extra verkopen te genereren op de winkelvloer.

In de filialen in Los Angeles en Chicago komen vanaf oktober retourpunten van Amazon. Volgens persbureau Reuters is hier het terugbrengen van een geselecteerd aantal artikelen uit het enorme aanbod mogelijk. Om welke soort producten het gaat, is niet duidelijk. Kohl's stuurt de retouren vervolgens door naar een Amazon-magazijn.

Meer verkeer

Kohl's wil met de samenwerking meer verkeer naar zijn fysieke winkels leiden. Het bedrijf zei vorig jaar volgens Bloomberg dat als klanten in de webwinkel 100 dollar uitgeven, zij gemiddeld 25 dollar extra spenderen als zij de bestelling in de winkel komen afhalen.

Gewijzigd retourbeleid

Amerikaanse retourneerders van Amazon-orders hoeven sinds deze zomer niet langer vooraf contact op te nemen met retailers die hun eigen bestellingen verzenden. De wijziging in het retourbeleid moet het consumenten gemakkelijker maken artikelen terug te sturen, maar zorgde voor ophef onder kleinere aangesloten verkooppartijen die fulfilment niet door Amazon laten verzorgen.