Twinkle | Digital Commerce

Rapport: mondiale groeiversnelling e-commerce

2017-09-27
25591438
  • [nieuws]
  • 0:57

De wereldwijde online consumentenbestedingen komen dit jaar uit op 1,85 biljoen dollar, verwacht de Ecommerce Foundation. De bijbehorende groei bedraagt 17 procent, bijna de helft meer dan die van afgelopen jaar.

Die conclusie volgt uit het vanmiddag verschenen Global Ecommerce Report 2017 van de stichting. In het rapport zijn feiten, cijfers, trends en inzichten over e-commerce in verschillende delen van de wereld gebundeld.

Top-3 e-commerce naties

Online snelgroeiregio Azië/Oceanië is goed voor 50 procent van de wereldwijde bestedingen, China (681 miljard dollar) in zijn eentje voor 37 procent. Daarachter zijn de Verenigde Staten (438 miljard) en Groot-Brittannië (196 miljard) de tweede en derde e-commerce natie van de wereld volgens de Ecommerce Foundation.

Australië (40 procent) en Turkije (31 procent) noteren van alle onderzochte landen de sterkste online bestedingsgroei, globaal komt die uit op de genoemde 17 procent:

Dat er nog veel rek zit in de online bestedingen toont onderstaande grafiek, die het aandeel internetgebruikers en online kopers in in twintig landen in beeld brengt.

Het Global Ecommerce Report 2017 (plus een light-versie) komt beschikbaar op de site van de Ecommerce Foundation.