Twinkle | Digital Commerce

BCC start verkoop via bol.com

2017-09-22
1000561
  • 1:11

BCC verkoopt vanaf volgende week via bol.com. De retailer start met huishoudelijke producten en televisies: 'aanvullende services' en nieuwe categorieën zijn op komst.

Vanaf aanstaande dinsdag krijgen bol.com-klanten artikelen van de elektronicaketen te zien, waarbij de checkout op het platform zelf gebeurt. 'Niemand kan in zijn eentje in alles de beste zijn, met deze samenwerking verbinden we de e-commerce kracht van bol.com met de fysieke wereld van BCC', zegt algemeen directeur Herman Bramer. 'En met wellicht in de toekomst een uitbreiding van onze samenwerking in die services', voegt Huub Vermeulen, sinds deze week ceo van bol.com, toe. 'Je kunt elkaar versterken door expertises en kennis samen te voegen.'

Herstelplan

De retailer, die met een jaaromzet van 45 miljoen euro over 2016 plek 34 van de nieuwste Twinkle100 bezet, meldt dat services als click & collect via bol.com in de toekomst mogelijk zijn. Dergelijke initiatieven passen ook in de strategie die het Franse Fnac, eigenaar van BCC´s moederbedrijf Darty, heeft uitgezet voor de elektronicaketen. Daarin zijn alle pijlen gericht op online verkoop, zo bleek uit het herstelplan waarin Fnac sinds dit jaar 'miljoenen' investeert.

Fulfilment

BCC houdt fulfilment in eigen hand. Op dat punt ontstonden de afgelopen jaren juist problemen na de introductie van een nieuw logistiek systeem, dat tot een grootse magazijnstoring leidde en de firma uiteindelijk rond de 3,5 miljoen euro schade berokkende.