Twinkle | Digital Commerce

Afuture definitief uit de lucht

2017-09-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Na slechts enkele maanden heeft Beat-it, dat de doorstart van het failliete Afuture op zich nam, de stekker uit de webwinkel getrokken. Als nieuwe eigenaar van de handelsnaam en het intellectuele eigendom van de software van Afuture verstrekte Beat-it een activa-transactie, maar dat mocht niet meer baten.

Zowel in organisatorisch als in financieel opzicht kon het bedrijf een succesvolle herstart niet realiseren, zo valt te lezen op de homepagina van Afuture. Beat-it verwijst klanten die een aanbetaling hebben openstaan, een defect product hebben of een garantiebewijs vragen, naar de curator en fabrikanten: 'Zakelijke klanten van Afuture kunnen wij doorverwijzen naar Beat-it.nl; particuliere klanten kunnen hier helaas niet terecht.' Garanties uit coulance zegt Beat-it niet te kunnen realiseren, gezien het grote aantal transacties.

Faillissement

Voor de nummmer 61 van de Twinkle100 (editie 2016) viel het doek in maart dit jaar. De afhaalbalie in Veenendaal bleek gesloten, de klantenservice onbereikbaar. Uit de publicatie van jaarrapporten deze zomer bleek dat de webshop tonnen verlies leed, waarvan 715.284 euro afgelopen jaar; desondanks nam de omzet ieder jaar toe, tot ruim 23 miljoen in 2016. Op initiatief van Beat-it maakte de webshop per 1 juli een doorstart, maar ging deze maand weer offline.