Twinkle | Digital Commerce

Binnen twee minuten afhalen bij Amazon

2017-11-11
30001688
  • 0:53

Amazon introduceert een twee minuten durende afhaalservice op scholen in de Verenigde Staten. Concurrerend met snackautomaten wil ’s werelds grootste online retailer met Instant Pickup inspelen op impulsieve kopers.

Studenten kunnen in de Amazon-app kiezen uit honderden fast selling artikelen die klaarliggen bij het afhaalpunt. Bij een bestelling stopt een medewerker op locatie het artikel in een kluisje, waarna de koper met een barcode toegang heeft tot zijn order.

Wachten op frisdrank

De producten variëren van blikjes cola en snacks tot telefoonopladers. Een analist van Forrester is sceptisch en zegt dat vooral de elektronische producten geschikt zullen zijn voor de afhaaloptie. ‘Twee minuten is een te lange wachttijd voor een blikje frisdrank.’

Schoolboeken

De komende periode wil Amazon het aantal Instant Pickup-locaties uitbreiden, aan de hand van de 22 scholen waar sinds twee jaar het afhalen van producten mogelijk is. Daar staan ook al kluiswanden en een afhaalbalie waar studenten hun online bestelde schoolboeken ophalen.