Twinkle | Digital Commerce

GrantyCard: statiegeld 2.0

2017-08-11
1300731
  • 1:04

Bij de aankoop van je nieuwe dure tablet/racefiets/kinderwagen al weten wat je er over een paar jaar voor terugkrijgt. Tegelijkertijd refurbish-bedrijven voorzien van een constante stroom van producten. Dat beoogt het garantieconcept van GrantyCard.

Het aanbod van gebruikte producten op online marktplaatsen groeit als kool. Afnemers zijn er ook genoeg. Maar consumenten willen daar wel graag zekerheid, gemak en garantie bij. Voor Apple-devices zijn er professionele refurbish-bedrijven zoals Leapp en Forza. ‘Voor andere dure producten zoals racefietsen en kinderwagens zijn die recommerce bedrijven er nog niet. Ik denk dat de inkoop lastig is te organiseren’, aldus Antwan van Echtelt, oprichter/eigenaar van GrantyCard. Daarom ziet hij een gat in de markt voor een card met gegarandeerde restwaarde.

‘Hoe dat werkt? Stel een consument koopt een nieuwe Bugaboo met daarbij een GrantyCard met gegarandeerde restwaarde van 375 euro. Over drie jaar meldt hij zich op GrantyCard om zijn gebruikte kinderwagen in te leveren. Wij halen hem gratis op en vijf dagen later ontvangt hij het bedrag op zijn bankrekening. Noem het statiegeld 2.0; geen gedoe en geen vreemde mensen aan de deur.’ Volgens Van Echtelt verleiden retailers met het aanbod van extra garantie klanten makkelijker tot de aankoop van premium producten.

De cards - elk product vertegenwoordigt een eigen specifieke restwaarde - zijn naast de eigen webshop vooralsnog ook te koop bij Xando.nl, bij de telefoonwinkels van Ritel en bij Van Ekeris Tweewielers.