Twinkle | Digital Commerce

Amazon stopt Europese dvd-verhuurservice

2017-08-16
20481152
  • [nieuws]
  • 0:55

Amazon trekt de stekker uit zijn dvd-verhuurdienst Lovefilm in Groot-Brittanië en Duitsland, de enige Europese landen waar het programma beschikbaar was. De populariteit van streamingsdiensten trekt teveel klanten weg bij het huurabonnement.

Op 31 oktober stopt de dienstverlening van Lovefilm. Britse en Duitse gebruikers betaalden op maandbasis voor het dvd-abonnement en ontvingen daarvoor per post een dvd of Blu-ray. Amazon verklaart dat de vraag op deze markt de afgelopen jaren is gedaald, terwijl streamingsdiensten hun klantenaantal zagen groeien. De dvd-dienst van Netflix, die het bedrijf zes jaar geleden afsplitste van zijn streamingsdienst, lijkt echter wel aan te slaan.

Lovefilm

Het personeel van Lovefilm, dat rond de vijftig medewerkers telt, krijgt een andere functie binnen Amazon. De e-commerce reus verkocht zijn Britse en Duitse dvd-verhuuractiviteiten in 2008 aan Lovefilm - met behoud van 42 procent aandelen -, maar besloot het bedrijf drie jaar later toch weer volledig in te lijven. Daarmee vergaarde Amazon een groot aandeel in de Europese digitale videomarkt