Twinkle | Digital Commerce

Amazon bouwt mondiaal ontwikkelcentrum in Londen

2017-05-27
421276
  • 1:08

Amazon bouwt aan een nieuw centrum voor ontwerpers en ontwikkelaars in Londen. In de Britse hoofdstad zullen voor de hele wereld interactieve digitale diensten voor computers, smartphones, game consoles en televisies worden ontworpen.
 
Dat meldt de London Evening Standard vanochtend. Het nieuws markeert in feite twee bewegingen: de mondiale focus van Amazon enerzijds en de focus op de ontwikkeling van media en digitale diensten anderzijds.

Centre of excellence
Amazon’s nieuwe Digital Media Development Centre zal ergens in de komende maanden worden geopend in Glasshouse Yard. In het ‘centre of excellence’, waar Amazon van spreekt, komen behalve huidige werknemers van Amazon en filmdochter LoveFilm ook nieuwe mensen te werken. Zij moeten ’de volgende generatie tv- en filmdiensten’ ontwikkelen.

Ranglijst
Boris Johnson, de burgemeester van Londen, reageert opgetogen in de Evening Standard. Volgens hem klimt de stad op de mondiale ranglijst van tech-steden door de internationale hub van Amazon, die ook nieuwe werkgelegenheid zal opleveren. 'Dat zo’n internationaal succesvol en dynamisch bedrijf voor onze stad kiest om zo’n belangrijke faciliteit te ontwikkelen, is een prachtige pluim op onze hoed.’

Amazon in Europa
De grootste online retailer ter wereld is met dedicated sites actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Een Nederlandstalige website zou binnen een paar maanden worden opgeleverd.