Twinkle | Digital Commerce

Schoenenwebshop Sooco voor tweede maal failliet

2018-08-27
23461319
  • [nieuws]
  • 1:17

Online schoenverkoper Sooco is failliet verklaard. Het is niet het eerste faillissement voor het bedrijf uit Enschede, dat in 2011 ook kopje onder ging. Schuurman Schoenen, een keten met veertig winkels, ontfermt zich over de fysieke vestiging van Sooco.

Schuurman Schoenen zwaait sinds een week de scepter over de winkel in Enschede; over de webshop werd met eigenaar Swaab Beheer geen overeenstemming bereikt, schrijft Tubantia. Daarop volgt nu een faillietverklaring. Op zijn site meldt Sooco dat er wegens een technische storing tijdelijk niet besteld kan worden. Het bedrijf voerde meer dan 1.500 modellen van 100 merken.

Uitbreiding
De nieuwe eigenaar van de fysieke winkel heeft grootste plannen: hij wil de merknaam en het concept van Sooco uitbreiden naar grote steden en heeft met name 14- tot 40-jarigen in gedachten. Vijftien man verhuizen van Sooco's loonlijst naar die van Schuurman Schoenen, dat actief is in met name het oosten van het land.

Huiverige banken
Sooco's webshop startte in 2011 onder de formule Footbar door na de eerste faillietverklaring. Ondernemer en directer Marcel ten Hoopen legde de oorzaak daarvoor bij vrees van de bank om te investeren. 'Ik wist dat grootwinkelbedrijven zich online zouden gaan manifesteren en ik was altijd al van plan van Sooco Footbar een multimediale formule maken. En dus heb ik in 2009 een webshop geopend. Maar de bank was huiverig om risicokapitaal te verstrekken en wilde niet mee met onze groei. Misschien beangstigde die groei de bank ook wel', aldus de directeur, die na de doorstart tien tot vijftien nieuwe vestigingen ('Footbars') wilde opzetten.