Twinkle | Digital Commerce

'Netflix voor kinderboeken' lanceert offline lezen-abonnement

2017-07-05
25071410
  • [nieuws]
  • 0:51

Booqees, dat sinds drie maanden actief is als online kinderboekenplatform, laat abonnees vanaf nu digitaal lezen zonder internetverbinding. Het 'Netflix voor kinderboeken' stelt een online collectie van 1.100 titels beschikbaar voor jonge lezers tot 14 jaar.

'Booqees Plus' is de naam van het nieuwe abonnement, die een upgrade biedt waaraan volgens de oprichter veel behoefte was. 'Uit eigen onderzoek blijkt dat 76 procent van onze leden offline wil lezen,' aldus mede-oprichter Pieter Havermans.

Maandabonnement
Met de zomervakantie in het vooruitzicht kunnen ouders hun kinderen op de achterbank daarmee een bezigheid aanbieden zonder daarvoor een wifi-verbinding voor nodig te hebben. De hoofdgebruiker van het abonnement betaalt de eerste maand een introductieprijs van één euro; daarna geldt het maandelijkse standaardtarief van € 8,99.

Online kinderboekenmarkt
Booqees verkent sinds de livegang op 22 maart dit jaar de online boekenmarkt voor kinderen en concurreert daarmee met de jeugdafdeling van Kobo Plus, het grootste onbeperkt online leesabonnement van Nederland dat bol.com en Kobo een maand daarvoor lanceerden.