Twinkle | Digital Commerce

Betalen met Facebook-likes bij Zwitserse webshop

2017-07-04
36442050
  • 0:57

Consumenten met een vlotte pen en veel Facebook-vrienden kunnen goedkoop online winkelen bij de nieuwe Like-shop van het Zwitserse herenmodemerk Strellson. De webwinkel vraagt geen geld, maar likes op het sociale platform in ruil voor artikelen in zijn assortiment.

Liefhebbers van herenkleding moeten met een zelfgeschreven bericht op Facebook over het gewenste item een bepaald aantal likes verzamelen: het vastgestelde aantal staat vermeld naast het product. Zo kost een t-shirt of korte broek bijvoorbeeld tussen de 50 en 80 likes; jassen en kostuums zijn enkele honderden Facebook-duimpjes waard.



Tijdelijke actie
Strellson zet elk artikel slechts éénmaal online, dus wie een bepaald kledingstuk op het oog heeft, moet er vlug bij zijn. De promotie-actie van de moderetailer, die het bedrijf op relatief eenvoudige wijze veel aandacht op sociale media oplevert, loopt van 1 juni tot en met 31 juli. Wie het vereiste aantal likes op Facebook bereikt, krijgt via het sociale medium bericht van Strellson en ontvangt het artikel gratis thuis.