Twinkle | Digital Commerce

Faillissement voor Fadello

2017-06-30
25081410
  • [nieuws]
  • 1:06

Bezorgstart-up Fadello is failliet. Het logistieke bedrijf raakte in moeilijkheden door financieringsproblemen en staakt per direct al zijn activiteiten.

Fadello zelf vroeg het faillissement aan, meldt E-commerce News. De Amersfoortse bezorger bood onder meer same day delivery via een landelijk dekkend netwerk. Dierenspeciaalzaak Ranzijn was in mei 2015 de eerste keten die gebruikmaakte van de snelle bezorging via Fadello's koeriers.

Samenwerkingen
Fadello sloot in zijn driejarige bestaan diverse partnerschappen. Zo kon de Belgische logistieke start-up Bubble Post gebruikmaken van Fadello's landelijke netwerk en zette het bedrijf een samenwerking op met De Buren, die in januari dit jaar van start ging. Daarnaast verzorgde Fadello sinds oktober same day delivery voor klanten van logistiek netwerk Paazl.

UPDATE 18:15 uur, 27-06
Een ex-personeelslid van Fadello verklaart aan Twinkle dat niet Fadello, maar het personeel zelf het faillissement heeft aangevraagd. 'Ik heb Fadello meermalen verzocht salaris uit te betalen, dat is echter niet gedaan. De laatste vijf maanden van mijn diensttijd heb ik herhaaldelijk om salaris verzocht. Nadat ook niet werd voldaan aan de financiële regeling die was opgenomen in onze vaststellingsovereenkomst, heb ik een faillissementsrekest ingediend bij de rechtbank Midden-Nederland. Daarop is vanmorgen het faillissement uitgesproken.’ Op navraag door Twinkle bij Fadello kwam nog geen respons.