Twinkle | Digital Commerce

Landelijk digitaal stedenplatform op eBay Duitsland van start

2017-06-08
23781338
  • 1:08

Duitse retailers kunnen zich vanaf vandaag aansluiten bij het nieuwe, landelijke Digital City Hub van eBay, mits hun stad zich er heeft aangemeld. De Duitse variant van de Amerikaanse marktplaats geeft nu elke stad bij de oosterburen een eigen plekje op het net gelanceerde platform.

De primeur was anderhalf jaar geleden aan Mönchengladbach; rond de vijftig winkeliers uit de Duitse regio waren de eersten die gebruikmaakten van de City Hub, die destijds nog in pilotfase verkeerde. Naast de lancering van het landelijke platform vandaag verschijnt ook een 'Atlas van onbenutte kansen', waarin eBay de 'digitaliseringsgraad van lokale detailhandel analyseert.

Hulpstukken
Ebay wil met het project detailhandelaren in steden een steuntje in de rug geven om verder te digitaliseren; slechts één op de drie Duitse winkeliers verkoopt online. Ter ondersteuning geeft de online marktplaats retailers een dienstenpakket en brengt ze in contact met deskundigen voor verder advies.

Succes
Deelnemers aan de pilotprojecten in Mönchengladbach en later de Duitse stad Diepholz hebben succes geboekt met de verkoop via hun lokale eBay-pagina in de pilotfase. De meerderheid verkoopt er vandaag de dag nog steeds. Gemiddeld voegde de eBay-omzet 90.000 euro toe aan hun jaarlijkse verdiensten.