Twinkle | Digital Commerce

Centralpoint na zestien jaar in andere handen

2017-06-20
34201924
  • [nieuws]
  • 0:50

Centralpoint wordt overgenomen door zijn branchegenoot Infotheek, dat ook 4Launch in het portfolio heeft. Het bedrijf had Centralpoint al een tijdje op het lijstje staan als overnamekandidaat.

Met de toevoeging van Centralpoint wordt Infotheek een bedrijf met een omzet van 700 miljoen euro. Volgens ceo Jordy Kool moet Infotheek nu ondernemingen gaan samenvoegen, omdat drie merken in it-hardware dienstverlening (4Launch, Centralpoint en Scholten Awater) een ‘onwenselijke situatie’ is, zo meldt de Financiële Telegraaf.

Twee bedrijven
‘Onze distributie-business gaat onder één merk opereren’, aldus Kool aan de krant. ‘We moeten nog beslissen of we in de end-user-divisie onderscheid maken tussen de consumenten- en zakelijke markt. Wat mij betreft zijn twee merken voldoende.’ Welke merken dit worden, is onbekend.

Overnamekansen
Infotheek werd vorig jaar zelf gekocht door het Zweedse Altor en kreeg kansen om meer acquisities te doen. Centralpoint-oprichter Brian Speelman wordt aandeelhouder in Infotheek en blijft actief binnen het bedrijf.