Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert deelbare ideeënlijst

2017-11-11
24911401
  • 1:03

Amazon heeft afgekeken bij Pinterest voor een nieuwe functie op zijn website. Your Idea Lists biedt gebruikers de mogelijkheid om een eigen lijst te maken met favoriete producten, waar anderen inspiratie uit kunnen halen.

De tool werd opgemerkt door een Amazon-gebruiker op Product Hunt. Daar wordt de wensenlijst omschreven als een ‘shared shopping list’ die ‘aan’ of ‘uit’ kan worden gezet voor het overige publiek op Amazon.com.

Amazon community
De optie bestaat naast het maken van een boodschappenlijst (om de producten zelf te kopen) en een wensenlijst (om anderen te laten weten welke producten jij graag cadeau wilt krijgen) op de site. Your Idea Lists is nadrukkelijk voor de ‘Amazon community’ bedoeld, ervaart een journalist van Business Insider.

Commentaar
De ideeënlijst bestaat uit producten die met hun prijs worden getoond. Daarnaast kun je zien of een item in aanmerking komt voor Prime-verzending en welk commentaar de samensteller heeft op het artikel:

Amazon vs Pinterest
Het grote verschil met Pinterest is dat Your Idea Lists niet samenhangt met de producten op andere websites. Pinterest heeft daarin een voordeel, aangezien dit platform wereldwijde webshops meeneemt in zijn database, die sinds dit jaar ook visueel doorzoekbaar is.