Twinkle | Digital Commerce

Regio Zwolle ontvangt subsidie voor opleiding e-commerce

2018-07-02
21241196
  • [nieuws]
  • 0:52

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt 700.000 euro vrij om e-commerce in de regio Zwolle te versterken. De regio zette een samenwerkingsverband tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden op om opleidingen in e-commerce te bieden.

'De bijdrage van het ministerie wordt gebruikt om gezamenlijk zoveel mogelijk mensen blijvend te scholen voor banen in de e-commerce', verklaart het Topcentrum e-commerce, dat de subsidie aanvroeg. De opleidingen zijn gericht op studenten en werknemers op mbo- en hbo niveau.

Aansluiting op arbeidsmarkt
Doel van het initiatief is het beter laten aansluiten van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Onder meer wehkamp, De Nieuwe Zaak en CameraNU nemen deel aan het samenwerkingsprogramma, waarmee regio Zwolle vorig jaar juni startte.

E-commerce regio
'De verkregen subsidie bestrijkt een periode van vier jaar wat betekent dat het Topcentrum e-commerce in stroomversnelling de plannen kan uitvoeren. Bovendien stimuleert het de samenwerking binnen de sector en heeft het een gunstige invloed op de regio als het gaat om de versterking van de positie als ‘dé e-commerce regio van Nederland’, aldus het Topcentrum e-commerce. Overigens claimt ook de regio Midden-Limburg die titel; daar vond in maart nog een e-fulfilment hackathon plaats.