Twinkle | Digital Commerce

Prime Reading komt naar Europa

2017-05-28
25081410
  • [nieuws]
  • 0:54

De all-you-can-read-dienst waarmee Amazon in oktober het Prime-lidmaatschap uitbreidde, komt beschikbaar in de Duitse versie van het abonnement. Binnenkort krijgen Prime-leden bij de oosterburen toegang tot een grote online bibliotheek van e-books.

Dat concludeerde Selfpublisherbible.de nadat Duitse uitgevers van e-books door Amazon benaderd waren om hun boek binnenkort voor een periode van negentig dagen beschikbaar te stellen op het platform, waarvoor ze een vergoeding ontvangen. 

Prime in Duitsland
Amazon telde vorig jaar 17 miljoen Duitse Prime-leden. Prime Reading, zoals de service heet, werd vorig jaar toegevoegd aan het groeiende aantal opties dat verbonden is aan het abonnement. Duitsers kregen in oktober echter wel een tariefverhoging van Prime voor de kiezen; niet-leden zagen daarop de verzendkosten toenemen.

Nederland
Er is nog geen Prime-abonnement voor Nederlanders; de videostreamingdienst Prime Video is sinds december wél beschikbaar in ons land. Bol.com en Kobo lanceerden enkele maanden geleden een leesabonnement met het grootste online assortiment in Nederland: Kobo Plus.