Twinkle | Digital Commerce

Facebook haalt ticket-koopknop naar Europa

2017-05-28
25081410
  • [nieuws]
  • 0:48

Facebookgebruikers in Groot-Brittannië kunnen voortaan tickets kopen zonder het platform te verlaten. De kaartenbestelfunctie, die Facebook eerder in Amerika lanceerde, begint zijn intrede in Europa bij de Engelsen met behulp van evenementenplatform Eventbrite.

De nieuwe functie laat gebruikers van het sociale medium kennismaken met concerten, festivals en andere evenementen. Het oorsprong Amerikaanse Eventbrite, dat sinds kort samenwerkt met concert discovery app Bandsintown, verzorgt de ticketing voor Britse Facebookgebruikers.

Uitgaanstips en eten
In de Verenigde Staten biedt het bedrijf zijn gebruikers naast de ticket-koopknop ook een Recommendations-optie:  vrienden kunnen elkaar tippen over aankomende evenementen. Ook kunnen Amerikanen er eten bestellen en laten bezorgen.

Ticketmaster in Nederland
In ons land startte Ticketmaster een pilot met het indirect kopen van tickets op Facebook; daarvoor moesten gebruikers nog wel naar een externe pagina om daadwerkelijk kaartjes te kopen.