Twinkle | Digital Commerce

Amazon en Diageo samen in shoppable cocktailvideo’s

2017-05-22
18871061
  • [nieuws]
  • 0:56

Amazon werkt samen met de onderneming achter verschillende drankmerken Diageo in shoppable video’s. Het bedrijf, bekend van alcoholische versnaperingen als Smirnoff en Captain Morgan, heeft een filmserie gemaakt over cocktails in wereldsteden.

Diageo neemt kijkers in vijf afleveringen van elk twintig minuten mee naar bars in Sydney, Barcelona, Mexico-Stad, San Francisco en Taipei om de beste lokale cocktails te proeven met – natuurlijk – zijn producten als ingrediënt.

Koppeling met Prime
In Duitsland en Groot-Brittannië zijn die video’s nu shoppable gemaakt, zodat de items in de video via een klik verwijzen naar een productpagina binnen Diageo’s e-commerce website. Amazon heeft zijn Prime-dienst gekoppeld aan die website, zodat leden de dranken snel in huis hebben.

Voorbeelden
Shoppable video’s worden de laatste jaren steeds populairder onder retailers. Onder andere Net-a-porter.com, Sport Check en Unilever gingen het drankbedrijf al voor. Door de content in de video’s klikbaar te maken, spelen zij in op de direct koopbehoefte van kijkers.