Twinkle | Digital Commerce

Just Eat krijgt plek in de supermarkt

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Binnenkort kunnen Britse consumenten eten van Just Eat afhalen in supermarkten van Morrisons. De keten heeft een pact gesloten met Just Eat, dat aftrapt met een Bombay Bites Express in een winkel in Bradford. De maaltijdbezorger wil het nieuwe concept landelijk invoeren.

Het winkelpubliek krijgt drie opties aangeboden: in-store dineren, een afhaalmaaltijd bestellen tijdens het boodschappen doen of een opdracht tot thuisbezorging via Just Eat geven. Voor Britse supers is het aanbieden van take-away een primeur.

Partnerschappen
Morrisons zoekt in zijn groeistrategie diverse partners op om zijn klanten nieuwe mogelijkheden te bieden. Zo zocht de keten Amazon op om te innoveren met bezorging; klanten uit Londen of Hertfordshire kunnen door dat partnerschap hun boodschappen binnen een uur ontvangen. De Britse online supermarkt Ocado hielp Morrisons met zijn internetverkopen en verzorgde de logistiek ervan, maar Morrisons nieuwe partnerschap met Amazon bijt de samenwerking met Ocado.

Eetmarkt
Just Eat opereert in dertien landen. Eind vorig jaar laaide een overnamestrijd op tussen maaltijdbezorgers in Europa. Daarbij nam Just Eat het Britse marktleiderschap op zich door de overname van de Engelse tak van Takeaway.com, in ruil voor de belangen van Just Eat in de Nederlandse markt. Ook nam Just Eat recentelijk het Britse aandeel van Delivery Hero over en deed de maaltijdbezorger een gooi naar een ander continent door de aankoop van het Canadese SkipTheDishes.