Woensdag 16 november 2016

1169 keer gelezenNu reageren

Amazon bezorgt Britse boodschappen binnen het uur

Amazon bezorgt Britse boodschappen binnen het uur

Klanten van de Britse supermarktketen Morrisons die in Londen of Hertfordshire wonen, kunnen vanaf nu hun boodschappen binnen een uur laten bezorgen door Amazon. Het Amerikaanse bedrijf pikt de boodschappen op in de winkel.

De nieuwe boodschappenservice van Amazon is alleen beschikbaar voor klanten met een Prime Now-abonnement. Inwoners van Londen en Hertfordshire die binnen een uur hun boodschappen op de stoep willen ontvangen, betalen daar zeven pond voor. Amazon bezorgt echter gratis voor mensen met wat meer geduld, in tijdvakken van twee uur.

Ocado
De Britse online supermarkt Ocado zag zijn beursaandeel na de aankondiging met meer dan zes procent kelderen. Sinds Morrisons in 2014 startte met een online boodschappenservice, verzorgt Ocado het distributienetwerk en de IT-werkzaamheden voor de supermarktketen. Afgelopen februari kondigde Amazon echter ook een samenwerking met Morrisons aan. Die wordt nu geïntensiveerd.

Amazon-supers
In eigen land bouwt Amazon ondertussen aan een eigen fysieke supermarkt. In thuisstad Seattle wordt de laatste hand gelegd aan de eerste Amazon pick up store. Het Duitse E-tailment maakte een foto-impressie van de winkel, waar nog aan gebouwd wordt.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Verzendkosten (Logistiek)
- Fulfilment (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Amazon bezorgt Britse boodschappen binnen het uur

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.