Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil bezorgen op de maan

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Amazon, dat de aarde verovert als grootste e-commerce speler, heeft het nu voorzien op de maan. The Washington Post schrijft op basis van gelekte informatie dat topman Jeff Bezos plannen maakt om toekomstige maanbewoners te bevoorraden.

Bezos' futuristische ideeën omvatten een 'commercial lunar cargo delivery service', ofwel een goederenbezorgdienst tussen de Zuidpool en de maan. In een memo aan NASA stelt het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, Blue Origin, een samenwerking voor aan NASA. Die samenwerking zou het afleveren op de maan van goederen door Amazon faciliteren, mogelijk al binnen enkele jaren.

Blue Moon
De uitgelekte memo bevat plannen voor een ruimtevaartuig - genaamd Blue Moon - met een landingsgestel op een specifieke locatie op de Zuidpool, dat oplaadt via zonne-energie. Jeff Bezos schrijft aan NASA dat zijn Blue Moon de eerste vlucht in 2020 zou kunnen maken. Het ruimtevaartuig zou ruim 4500 kilo materiaal in één keer vervoeren.

Koloniën
Verder schijft Amazons oprichter dat het bedrijf kan helpen om vracht en middelen naar de maan te transporteren die helpen om er menselijke 'koloniën' te laten leven.  'De Blue Moon gaat over cost-effective bezorging van goederen naar het maanlandschap,' aldus Bezos. Zijn ambitie stopt echter niet bij de maan: 'Ik denk dat als je eerst naar de maan gaat, en die je thuisbasis maakt, je dan makkelijker naar Mars kunt komen.'