Twinkle | Digital Commerce

IBM en Visa maken betalen via ‘elk connected item’ mogelijk

2017-05-28
24231363
  • [nieuws]
  • 1:03

IBM en Visa willen de komende vijf jaar van elk met het internet verbonden object een kooplocatie maken. Deze Internet of Things (IoT)-items moeten straks voorzien zijn van een betaaloptie, waardoor consumenten overal kunnen bestellen.

IBM heeft naar eigen zeggen zesduizend b2b-klanten voor Watson IoT, software waarmee producten aan het internet kunnen worden gekoppeld. Deze artikelen worden de komende vijf jaar voorzien van een koppeling met Visa, waardoor het product een koop- en betaallocatie wordt.

Horloge, ring of auto
Zo willen IBM en Visa een flinke vinger in de pap krijgen in een markt waar straks naar verwachting 20 miljard IoT-artikelen bestaan. ‘Denk bijvoorbeeld aan een horloge, een ring of een auto’, schrijven de twee bedrijven in een persbericht. ‘In de auto krijg je bijvoorbeeld een seintje wanneer een onderdeel moet worden vervangen. Dat bestel je dan direct online vanuit de auto.’

Lees ook:
Spraakherkenning: first movers advantage (17-2-2017)

Op 7 maart vindt in Hotel Houten het event Digital Transactions plaats. Hier komen de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van digitale transacties voorbij.