Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee helpt Europese modestart-ups op weg

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Vente-privee start een acceleratieprogramma voor Europese start-ups. Bij Station F, een startupcampus in Parijs, staat vanaf april een team klaar om bedrijven met innovatieve ideeën voor de online modebranche een duwtje in de rug te geven.

In eerste instantie worden twintig start-ups ‘met kantoor in Frankrijk of andere Europese landen’ geselecteerd om het negen maanden durende trainingstraject te volgen. De eis is wel dat de deelnemers zelf 50,1 procent van hun bedrijf in handen hebben. Ook moet de start-up minstens achttien maanden actief zijn en twee tot zes werknemers hebben.

Zelf uitbouwen
De start-ups krijgen niet, zoals bij Startupbootcamp Ecommerce in Amsterdam wel het geval is, direct geld voor het verder uitbouwen van hun bedrijf. Het idee is om met steun van experts van vente-privee en diverse workshops zelf de volgende stap te maken. Uiteindelijk kunnen de deelnemers hun plannen ook pitchen voor een comité van investeerders binnen het Franse flash sale bedrijf.

Jaarlijks
Vente-privee wil zijn acceleratieprogramma één keer per jaar uitvoeren. Voor aankomende editie kunnen start-ups zich tot 15 januari aanmelden, waarna na een selectie in april wordt gestart.