Twinkle | Digital Commerce

PaperFlies laat bezoekers vliegticketprijs vastzetten

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Vergelijkingssite PaperFlies introduceert een functionaliteit waarmee consumenten voor dertig dagen een optie kunnen nemen op de prijs van een vliegticket. Een gunstige aanbieding valt daarmee niet direct in het water door vaak voorkomende prijsschommelingen in tickets.

Daarmee heeft de vergelijkingssite een primeur in Nederland. Reizigers betalen een bedrag per vliegticket en kopen daarmee een eventuele prijsverhoging af tot 200 euro, zodat de oorspronkelijke prijs dertig dagen vastligt. Het systeem geeft bezoekers ook een melding wanneer de prijs in die periode daalt.

Weloverwogen boeken
“We zijn elke dag bezig om het vinden en boeken van vliegtickets te vereenvoudigen. Een weloverwogen keuze is belangrijk, maar er is vaak enige haast bij het boeken omdat prijzen veel schommelen, of je bent veel kwijt aan hoge annulerings- en wijzigingskosten,' verklaart Bob Stolk, mede-oprichter van PaperFlies, in een persbericht. 'We zijn daarom trots dat we de eerste Nederlandse website zijn die deze service aanbiedt.”

Vergelijker
Het Nederlandse PaperFlies is sinds 2012 actief als vergelijker in vliegtickets en -vakanties en heeft inmiddels vijfiten namen op de loonlijst. De site legt de ticketprijzen van ruim 1100 reiswebsites naast elkaar.