Twinkle | Digital Commerce

Myntra mikt op winst en verdubbeling groeicijfers

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Na een periode van afnemende groei wil Flipkart-dochter Myntra zijn omzet in een jaar tijd verdubbelen. Begin 2018 moeten er ook zwarte cijfers worden geschreven.
 


Dat meldt The Economic Times op basis van een gesprek met ceo Ananth Narayanan. Om de omzetverdubbeling te halen en winstgevend te worden, gaat Myntra zich dit jaar concentreren op klantenbinding en kostenbesparing.

Minder cash
Myntra boekte eerder ook omzetstijgingen van 100 procent, maar het zag de groei teruglopen sinds een app-only strategie werd ingevoerd. Een extra rem vormden de recente monetaire maatregelen van de Indiase regering. Die verklaarde roepi-briefjes van 500 en 1.000 begin november ongeldig, om het teveel aan (illegale) cash terug te dringen.

App-only
Naast de maatregelen van de regering pakten ook de veelbesproken app only plannen van Myntra niet zo best uit. De Flipkart-dochter, die in 2014 werd overgenomen door het moederbedrijf, sloot in 2015 zijn webwinkeldeuren om alleen nog via een app te verkopen. Kort daarna kwam Myntra terug op dat besluit.