Twinkle | Digital Commerce

Pinterest geeft retailers nieuwe weergave buyable pins

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:52

Met de introductie van buyable pins verwelkomde Pinterest e-commerce op zijn platform. Vanaf nu zijn er nog meer mogelijkheden voor retailers om de 'knoopknoppen' zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Op de vernieuwde zakelijke pagina's van Pinterest kunnen ondernemers vijf buyable pins selecteren en uitlichten bovenaan hun pagina. De vijf uitgelichte pins kunnen steeds veranderd worden. Zo kan de aandacht van consumenten bijvoorbeeld getrokken worden met vijf items in de aanbieding of uit het seizoen.

Koopknop
Anderhalf jaar geleden introduceerde Pinterest zijn buyable pins en maakte daarmee een gedeelte van het platform shoppable. Met de uitbreiding naar duizenden koopknoppen enkele maanden later werd de commerciële functie beschikbaar voor vele retailers.

Shopping with Pinterest
Pinterests ambities om e-commerce te stimuleren, bleek enkele maanden geleden ook uit de lancering van 'Shopping with Pinterest', waarbij het sociale medium diverse functionaliteiten toevoegde, waaronder een winkelkarretje, zakelijke profielen en een filter om gericht producten te zoeken.