Twinkle | Digital Commerce

‘Ryanair wordt Amazon in reizen met pakketplatform’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Ryanair opent de aanval op de markt voor pakketreizen. Het travelbedrijf lanceert Ryanair Holidays, een platform waarop consumenten hun vlucht, hotels, transfer en autohuur kunnen bundelen.

De nummer 23 van de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100, werkt voor zijn nieuwe service samen met het reisbedrijf Logitravel en destination marketing organization (DMO) World2Meet. Het platform start met zo’n 300.000 hotels en biedt vakanties voor klanten in Groot-Brittannië, Duitsland en Ierland.

Amazon in reizen
‘We zullen in deze landen een vliegende start maken, want de Europese markt voor pakketreizen is enorm’, vertelt Ryanairs chief marketing officer Kenny Jacobs aan het Britse Travel Weekly. ‘Na de lancering van Ryanair Car Hire en Ryanair Rooms kwamen steeds meer consumenten bij ons voor hun volledig reis. Met Holidays worden wij de Amazon in reizen.’

Pakkettrend
Steeds meer reisbedrijven zien brood in pakketreizen. KLM startte hier zo’n twee jaar geleden mee en Orbitz voegde vorig jaar zomer naar eigen zeggen als eerste online travel agent de bundels toe aan zijn mobiele applicatie.